Skip to content

Patrimoni

Església parroquial

Dedicada a la Puríssima Concepció. Va ser construïda durant el segle XVI, aproximadament l’any 1535, a sobre del que va ser mesquita de l’alqueria musulmana.

Patrimoni

Castell Àrab

D’origen musulmà, va adquirir certa importància en els primers temps de la Reconquesta, gràcies a la seua situació estratègica. Posteriorment va quedar en desús i abandonat, sent finalment arrasat pel terratrèmol que va assolar la zona l´any 1748. El seu pati d’armes devia estar en l’espai que avui ocupa la Plaça de l’Església.

En l’actualitat només romanen restes de la muralla a nivell arqueològic, ja que els habitatges confrontants han anat absorbint les restes del seu emmurallat.

Patrimoni

El llibre del Poble

Es diu “Sellent, així és el poble”. El seu autor és “Joaquim Llácer i Llácer” i ha estat editat per l’Ajuntament de la localitat. Consta de 543 pàgines escrites en valencià que tracten sobre la geografia i història locals, amb abundant informació geogràfica, acompanyada de molts plànols i fotografies del poble, terme municipal, relleu, ‘agricultura, hidrografia, etc; també tracta de l’evolució de la població, els costums i les tradicions.

Pel que fa a aspectes històrics, l’obra presenta els orígens i la reconquesta del rei Jaume I, documents inèdits de la guerra civil i la postguerra, catàstrofes naturals, i un ampli estudi sobre la Comunitat de Regants. L’autor, ha recopilat totes aquestes dades que permetran a les futures generacions conèixer el seu passat.

Patrimoni

Un poble en imatges