Skip to content

La mancomunitat d’Alcàntera, Càrcer, Sellent i Cotes duplica la cobertura de serveis socials en els últims sis anys

La Mancomunitat Intermunicipal de Càrcer, Alcàntera de Xúquer, Cotes i Sellent ha viscut una completa transformació durant els últims anys en matèria de benestar. Aquest grup de poblacions, entre les quals es comptabilitzen quasi 4000 habitants, ha vist duplicat l’impacte de les mesures que els seus consistoris han aplicat en matèria de Serveis Socials durant els últims 6 anys, des de l’any 2015 fins hui, tant en abast a persones com en inversió econòmica. De fet, una de les proves més evidents dels excel·lents resultats i mostres de suport de la pròpia mancomunitat en aquest sector va ser inaugurada fa uns mesos. El conjunt de municipis va posar en marxa una nova oficina conjunta a Càrcer, la rehabilitació de la qual va córrer a compte de la Diputació de València amb una inversió de 45.000 euros. La fi d’aquesta mesura és continuar augmentant l’abast d’aquests serveis de primera necessitat, dirigits, en molts casos, als sectors poblacionals més vulnerables a les desigualtats. Una seu física de suport a l’avanç social.

Des de l’inici d’aquest pla, en 2015, han sorgit xifres i fets molt significatius, com els 166.360 euros invertits en l’exercici fiscal de 2017 fins hui, la xifra més alta destinada a aquesta partida en la zona o la instauració de Serveis com la teleassistència per a persones major o l’Ajuda a domicili, amb la intenció de lluitar contra la soledat de les persones majors. Però si parlem de xifres, les dades parlen per si sol, deixant entreveure un rotund èxit.

El Servei d’Ajuda a Domicili (SAD) s’ha prestat a 33 persones durant l’any passat, respecte a les 22 a les quals ho feia en 2015. 23 persones s’han acollit ja al servei de dependència, respecte a les 11 que ho feien a principis de 2015. Més del doble que en els inicis de l’estratègia de creixement.

Gràfics que representen l'aument de la cobertura de serveis socials en els últims sis anys
Gràfics que representen l’aument de la cobertura de serveis socials en els últims sis anys
Gràfics que representen l’aument de la cobertura de serveis socials en els últims sis anys