Skip to content

Raquel Sancho: “Sellent destaca per la qualitat de vida que t’aporta”

Retrat de Raquel Sancho i Reig, alcaldessa i portaveu de l'ajuntament de Sellent.
Retrat de Raquel Sancho i Reig, alcaldessa i portaveu de l’ajuntament de Sellent.

L’alcaldessa de Sellent, Raquel Sancho, fa balanç de la primera part de la legislatura, dominada per una pandèmia mundial que també ha eixit mesures locals.

 • Quina és la situació de l’Ajuntament a dia de hui, després de viure (encara estem immersos) una pandèmia històrica que s’ha situat com el centre del debat en els últims dos anys?
 • La situació de l’Ajuntament a dia de hui és adequada. La clau és no parar de treballar, i de fet, no hem parat de fer-ho. És cert que esta pandèmia no ens l’esperàvem ningú, però des de l’Ajuntament hem estat al costat dels nostres veïns, subministrant mascaretes i gel hidroalcohòlic per als nostres comerços, desinfectant parcs i carrers, donant servici a domicili de compres de primera necessitat en els nostres comerços en temps de confinament per a tots els veïns i veïnes, informant en tot moment de la situació en la que ens trobàvem, i el més important, estant al costat dels nostres majors, ja que alguns per la seua situació viuen sols en casa.
 • Malgrat la situació pandèmica, la situació econòmica de l’Ajuntament continua sent satisfactòria. Se segueix experimentant una millora?
 • La situació econòmica de l’Ajuntament segueix sent satisfactòria, ja que no tenim cap deute i les subvencions ens permeten millorar les infraestructures del municipi. Malgrat que esta pandèmia ens ha retardat en les obres de infraestructura, sí que és cert, que ja tenim una zona canviada en la xarxa de aigües potables i la instal·lació de vàlvules reductores per a pal·liar el problema de fuges d’aigua. També tenim instal·lada llum LED en pràcticament tota la població per a reduir la factura pel consum de llum, tenim una piscina més accessible per a totes les persones amb mobilitat reduïda, i en breu començarem les obres del poliesportiu municipal i la reparació del paviment dels camins municipals. També aconseguirem, amb la ajuda de Diputació en el seu apartat de Carreteres, solucionar un perill d’enderrocament del taüt de l’entrada del municipi, on patirem un despreniment en la borrasca “Gloria”.
 • Fent una mirada de llarg recorregut, el despoblament és un problema cabdal. Què es fa des de l’equip de govern que dirigeixes per combatre’l?
 • Des de l’equip de govern hem aprovat vàries línies de subvencions municipals i ampliat alguna quantia de subvencions que ja estaven aprovades amb anterioritat, per a que la gent que vullga disposar o comprar d’una casa per a viure al nostre municipi, siga més còmode econòmicament, sobretot per a la gent jove que vullga quedar-se a viure al municipi. Ajudes que van des de la compra de la seua primera casa, ajudes per al menjador i llibres per promoure la matriculació al col·legi municipal, ajudes a la natalitat i als estudiants, etc. També volem promocionar la cultura i la adequació i senyalització de recursos mediambientals i turístics.
 • La pandèmia ha demostrat la importància de la cobertura social. Per què destaca la seua població en este sentit?
 • No tinc cap dubte que la principal característica és el tracte humà, la proximitat, l’empatia. En els pobles podem tindre carències d’algunes coses però mai ens falta tracte humà. Coneguem a cadascú pel seu nom, coneguem les seues necessitats, els seus desitjos. Tot. Ací, a Sellent, ens coneguem i la nostra política passa per donar-li a cadascú el que necessita. També en temps de pandèmia. L’alcaldessa deu estar al costat de cada veí i veïna.
 • Malgrat que han siguts anys difícils, primer amb la crisi econòmica de 2008 i després amb la pandèmia de Covid-19, segueix disfrutant de l’alcaldia? Ostentar l’alcaldia ja no reporta tants reconeixements com abans. O això sembla.
 • Pense que l’alcaldia és una gran oportunitat per a conèixer més el teu municipi i adquirir aprenentatges. A l’igual pense que has de saber-la disfrutar, ja no per obtindre reconeixements, sinó per tindre la satisfacció de la feina ben feta, estar al costat dels teus veïns, escoltant i ajudant sempre dins de les teues competències. És cert que és la meua primera legislatura a l’alcaldia i certament no tenia en els meus plans gestionar un poble davant una pandèmia mundial. Ha sigut molt difícil i amb molta incertesa. Però estic satisfeta per haver estat al capdavant d’esta situació, perquè he après a valorar coses que abans no feia i estar al costat dels meus veïns en una situació tan complicada per a mi ha sigut el mes important.
 • Què destacaria de la seua localitat?
 • De la meua localitat, Sellent, destacaria moltes coses, però hem centraré en un parell. Sellent és un municipi que té un encant especial, els seus paratges naturals, les seues sendes, el riu que passa al seu pas, però sobre tot, la seua tranquil·litat i la qualitat de vida que t’aporta, la seua proximitat amb altres poblacions i l’accessibilitat a l’autovia.