Skip to content

Reciclatge de la fracció orgànica a Sellent

Hola, veïns i veïnes

Sellent dóna un pas més en el seu compromís amb el planeta.

El Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana ens obliga a realitzar un pla estratègic per augmentar el reciclatge, en este cas amb la incorporació de la fracció orgànica, que es la que anem a implantar.

Per a fer possible la recollida de esta fracció es col·locarà un nou contenidor de color marró en tots els punts on actualment tenim el contenidor verd. En este contenidor marró (orgànica o també anomenat bioresidus) es depositaran tots aquells residus d’origen orgànic natural, en descomposició, típicament de cuina. Alguns exemples són: corfes de fruita o verdura, restes de menjar, closques d’ou, pa, truites, bossetes de te, fem d’animals, lactis (sense recipient), ossos, llavors, flors o plantes sense terra. Este residu es durà a la planta de tractament d’orgànic i es destinarà a fer compost.

Abans d’esta implantació de residu es realitzarà una campanya informativa de la mà dels educadors mediambientals de la Mancomunitat de la Ribera Alta, a peu de carrer i amb l’objectiu de rebre la major informació possible per a saber separar el residus domèstics i enviar a la planta les menys tones possibles de resta i així vore reduïda la taxa del tractament de residus que paguem tots els contribuents.

Les tones que no es reciclen i es llancen al contenidor de la resta són penalitzades per la Unió Europea. També hem de tindre amb compte que este sistema no es el PAP (porta a porta) però hem de saber fer-ho bé per a reduïr la taxa anual del tractament de residus i col·laborar amb la millora del medi ambient.

Estem segurs que ho aconseguirem.

L’alcaldessa de Sellent, Raquel Sancho

Cartell informatiu de reciclatge
Cartell informatiu de reciclatge